Σχόλια επί της απαντήσεως της ΔΕΗ ΑΕ στη καταγγελία του GREEKLUG

Περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρων την απάντηση στη καταγγελία που κάναμε, αλλά δυστυχώς δεν μας ήρθε ποτέ. Την απάντηση την βρήκαμε στο δικτυακό τόπο της ΕΕΛΛΑΚ. Έστω και έτσι, είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να διαβάσουμε τις θέσεις της εταιρείας σχετικά με το θέμα.

Τι μάθαμε από την απάντηση;

1. Οι υπάλληλοι είναι εξοικειωμένοι με το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows και δεν θέλουν να αλλάξουν. (Απίστευτο!!!)

2. Έχουν αναπτύξει μια πληθώρα εγγράφων στη σουίτα Microsoft Office και χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων σε Access και εφαρμογές που αναπτύχθηκαν σε Visual Basic. (γρήγορη ερώτηση: Το μηνιαίο πλήθος εγγραφών που ανέρχεται σε τάξη μερικά εκατομμύρια, σήμερα που το κρατάτε;  Σε βάση δεδομένων της Microsoft Access και σε Application που έγινε στην Visual Basic?)

3. Το κόστος είναι 5% από τα 130.000eu που σημαίνει 6500eu. Τα υπόλοιπα 123.500eu είναι:

  • H δηµιουργία της σχεσιακής βάσης δεδοµένων της ΔΣΗΕ µε ενσωµάτωση των παλαιών υφιστάµενων δεδοµένων και λογισµικό εφαρµογών (application software)
  • Η υλοποίηση του δικτύου για τη λειτουργία της βάσης δεδοµένων
  • Η εκπαίδευση του προσωπικού
  • Η διετής υποστήριξη της βάσης δεδοµένων αρχόµενη µετά το πέρας της εξαµηνιαίας περιόδου καλής λειτουργίας

(μπορούμε να δούμε επακριβώς την ανάλυση κόστους αυτού του πράγματος καθώς και την μελέτη που έγινε για να εξασφαλίσουμε τα “μερικά εκατομμύρια εγγραφές”; )

4. Αποκλείεται οποιαδήποτε εναλλακτική λύση καθώς δεν θα αξιοποιηθεί η υφιστάμενη εμπειρία και τεχνογνωσία του προσωπικού και τα χρήματα που δώσαμε μέχρι χθες στην ανάπτυξη των visual basic applications και στην Access θα πήγαιναν χαμένα.

Το παρακάτω θέλει προσοχή:

Το ότι 11 εταιρείες προσέφεραν κατόπιν υπόδειξης της ΔΕΗ ΑΕ λογισμικό μίας μόνο εταιρείας απλά ΔΕΝ συνιστά απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία αυτή του έργου (δια μέσου της αναδόχου που εξαναγκάζεται να συμφωνήσει καθώς ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό).

Το κύριο πρόβλημα με την καταγγελία μας ήταν πως δεν καταφέραμε να βρούμε τρόπο να καταθέσουμε ένσταση καθώς στην Ελληνική πραγματικότητα υπάρχει η έννοια τoυ «έννομου συμφέροντος» και φυσικά δεν προέκυπτε από την δράση μας και το καταστατικό μας, έννομο συμφέρον. Αλλά θα το λύσουμε και αυτό… και τότε, από το δικό μας μετερίζι θα προσπαθήσουμε να σας αλλάξουμε μυαλά. Όχι γιατί το ελλακ αποτελεί πανάκεια και είναι η λύση των προβλημάτων μας, αλλά γιατί θα πρέπει να δημιουργήσουμε σήμερα τα εργαλεία που θα μας πάνε στο αύριο.

Και μία ερώτηση άσχετη με το θέμα της ΔΕΗ…

Στα troll αρέσουν οι γόβες;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *